Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.12.2015 11:36:13 - Sáva

"Uprchlici-imigranti a jejich chovani"

Dobrý den, pořád se řeší vyznání islámské, ale nikdo neřeší, že jejich chování je neslučitelné s tím evropským ! Jde o chování, co my tolerujeme a co oni tolerují. Ta hranice je naprosto jinde! Jejich chování, co oni tolerují je neslučitelné s naším a tím pádem, dle našich zákonů, by byli 99,99% ve vězení jako delikventi, násilníci, pedofilové atd. To není jen o jejich náboženství, ale i o jejich chápání zločinnosti ! Proč tohle nikdo neřeší??? Proč o tomto se nikde nemluví???

Chování člověka nezměníte, když v tom je vychován a tyto sociální role si bere sebou...ty se změnit nedají. ZAčnou sice někteří pracovat, ale sklony k násilí mají ! Znásilnění, výhružky, napadání, to je jim vlastní, to nezměníte...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 21:30:06 - Ing. Kateřina Konečná
 Dobrý den, 

nelze popřít kulturní rozdíly mezi střední Evropou a prostředím, odkud mnozí uprchlíci přicházejí. Přesto bych si dovolila nesouhlasit s Vaším tvrzením, že příchozí by končili na 99 % ve vězení.  Už nyní u nás žijí stovky lidí z těchto zemí a věznice neplní. Dost možná i vy znáte nějakého lékaře syrského původu, dost možná znáte někoho, jehož rodina pochází z Afghánistánu. 

K islámu se u nás, pokud se nemýlím, hlásí zhruba dva tisíce lidí. Většina z nich dodržuje naše zákony, nežije v zásadním rozporu s našimi zvyky.   

Obáváte se uprchlíků, ti se ale u nás prozatím moc nezdržují, ani nemají zájem usadit se tu. Pokud tu snad na základě kvót, s nimiž nesouhlasím, budou muset být, pak máme bohaté i dobré zkušenosti s integrací lidí z odlišných kultur. To je případ například Vietnamců, ale také třeba Balkánců, kteří k nám ze své země přišli kvůli válce v Jugoslávii. 

Je jisté, že s příchodem každého většího počtu lidí odkudkoliv se zvyšují různá bezpečnostní rizika, pak musíme věřit v dobrou práci bezpečnostních složek, které tuto problematiku mají ve své kompetenci.