Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.12.2015 14:08:54 - Judr. Ladislav Roten

Koalice

Pane Profante, takže Vy jste pro koalici s Trojkoalicí, TOP a odpadlíky z TOP? ANO také? Je to i pro mne velmi složitě čitelné, co se vlastně děje :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.12.2015 12:59:46 - Ondřej Profant
Dobrý den,

situace je opravdu velmi obtížná.

Mou první volbou by byla samozřejmě možnost vlády Pirátů popř. ideově bližších stran. To nám nedovoluje rozložení sil. Naší první realnou volbou byl vstup do opozice, kde jsme se stali jednou z nejaktivnějších stran, upozornili jsme na mnohé závažné kauzy a zodpovědně jsme se podíleli na chodu města prostřednictvím zastupitelstva a výboru. Což dokazuje naše 100% účast, na zastupitelstvu jsme velmi častými dotazujícími se a máme často vlastní pozměňovací návrhy a to nejen ve velkých medii sledovaných kauzách, ale v drobnějším provozu. Více se můžete dočíst v naší výroční zprávě.

Věřím, že politika je (má být) věcí věcné diskuse a hledání konstruktivních řešení. Proto diskutujeme s každým. Na druhou stranu jsme před volbami schválili Povolební strategii, která nám jasně určuje mantinely v rámci naší práce.

Současná vládnoucí koalice (ANO, ČSSD, Trojkoalice) se rozpadla. Je asi pochopitelné, že 3K nemůže za současného dění s ANO a ČSSD spolupracovat. Nicméně se nevytvořila žádná jiná. Zákon o hlavním městě Praze říká, že jakýkoliv tisk musí schválit absolutní většina zastupitelstva. Čili je opravdu třeba mít zajištěnou podporu.

Proto jsme se podívali na možnosti. V souladu s naší Povolební strategii a návrhem ODS bylo pouze to, co jsme navrhly my - koalice proti Březinovi a Kleslové. Je v zájmu města, aby mělo stabilní vládu. Nejedná se jen o vládu nad samotným městem, ale i správu městkých firem. Z těchto důvodů jsme dali nabídku a tvrdě o ní vyjednáváme. Jak je všeobecno známo ODS opravdu není naše krevní skupina. Stejně tak krtizujeme mnoho věcí, co dělá TOP09. V současnosti s nimi vedeme vyjednávání, čili zkoumáme, zda je možné dojít ke společné dohodě. Celý projekt bereme jako formu udržovací vlády, která stabilizuje město.

Původně jsme nabízeli ČSSD, že s nimi jsme ochotni vyjednávat, pokud odstoupí odsouzený podvondník a napraví věci, které jim dlouhodobě vyčítáme (nepotismus etc.). Avšak ČSSD velmi otátela s vyjádřením a nepodnikla žádné realné kroky.

Osobně z toho nejsem nadšen, avšak beru to jako nutnost.

Doufám, že jsem vysvětlil mou motivaci a samotnou situaci. Určitě neváhejte s doplňujícími dotazy.