Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2015 19:58:30 - RedSonja

Rozhovor v čt 24

Paní inženýrko, sledovala jsem Vaěe odpovědi na dnešním ČT24.
Pokud dosáhnete toho, aby se peníze Turecku jen tak nedali, budete jednička. ČR poskytne také nemalou částku, která by našim nejvíce potřebným také určitě pomohla, ale pomoc v jejich zemi tak, aby tam žili a pracovali, je v této době nutná. Proto by se peníze neměli nikam zakutálet, těžce se vydělávají.
Věřím, že uděláte pro to vše.
Zároveň Vám vyjadřuji obdiv, jak jste s klidem odpovídala slečně Tvarůžkové, jejíž hlas nabíral chvílemi na obrátkách, protože se jí nedařilo vás znemožnit - jak to má v oblibě. Kazí image ostatním slušným reportérům.
Věřím, že zájmy naší země budete hájit tak dobře, jako jste odpovídala.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 21:29:08 - Ing. Kateřina Konečná
 Dobrý den, 

děkuji Vám za důvěru. Jak jsem ve Vámi zmíněném pořadu uvedla, budu v rámci svých možností usilovat, aby EU jen nevystavila Turecku několikamiliardový bianco šek. Je jasné, že Turecku musíme pomoct, ale žádné eurounijní peníze, mezi nimiž jsou i peníze českých daňových poplatníků, nesmí  být někam věnovány, aniž bychom věděli, jak s nimi bude naloženo. 

Jestliže tyto peníze mají jít konkrétně do uprchlických táborů, Evropská unie by měla zřídit instituci, která bude kontrolovat jejich užití. Měly by být vynaloženy tak, aby se ty uprchlíci mohli postupně začít vracet zpátky do svých zemí, ale také, aby se jim v Turecku vytvořily důstojné životní podmínky, aby v táborech nepřežívali ve stanech, bez jakékoliv lékařské péče a podobně.