MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2015 20:30:43 - Docent

Francie

Dobrý den pane poslanče, co soudíte o politice paní Le Pen a jejím volebním úspěchu? Proč asi Francouzi naslouchají tkzv. extremismu, rasismu, xenofobii atd. a nedají víc na mainstream hlas? Jaký ohlas to bude mít u EU a Frau Merkel? Bude nějaká korekce naprosto nesmyslné EU poltiky nejen v rámci uprch. krize? Pokud zvítězí pokrytectví a postoj - ti lidé jsou ale hloupí a nevděční když nechápou co skvélého pro ně EU dělá, tak se v roce 2017 bude Evropa hodně divit, až vystřídá slabého Hollanda v prez. paláci. A co pak? Demokratické Referendum o setrvání v EU či Nato - hm to by možná nemuselo dopadnout jak je vyžadováno.Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2015 18:38:09 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,

přestože nejsem prognostik, již v minulém volebním období jsem si dovolil skromně předpovídat, že opakovaná (z mého pohledu mnohdy velmi opodstatněná) zklamání voličů je mohou vést ke krajní volbě. Rovněž jsem neskrýval, že právě od reálného života zcela odtržená byrokracie z Bruselu k této jejich deziluzi velmi zdatně přispívá. Kéž by v jiných vskutku podstatných aktivitách byla alespoň ze čtvrtiny tak úspěšná .....

Nedivím se proto hlasování Frantíků, kteří mají s volbami  a demokracií jistě větší zkušenosti, než my. Ale než budeme vynášet nějaké soudy, počkejme, prosím, ještě na druhé kolo. Dopadne-li stejně, bude mít EU jistý problém, uznávám. Je to však jen a pouze její vina.

S pozdravem  jk