Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2015 13:56:53 - osvald

Demokracie

Včera se u Moravce debatovalo na téma demokracie. Zajímal by mě váš názor na naši demokracii a její budoucnost. Ustojíme stávající krizi? Bylo podle Vás správné se snažit model naší liberální demokracie vnucovat jinde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.12.2015 15:37:13 - Ing. Antonín Seďa
 Mrzí mně, že jsem pořad nemohl sledovat kvůli zasedání poslanecké sněmovny. Jsem demokrat srdcem i duší a demokracii podporuji. Nevím o jaké krizi hovoříte. Ekonomika roste, takže zřejmě nemyslíte hospodářskou krizi. takže bezpečnostní, ta u nás nenastala. Pak je tu migrační krize, která se nás týká prozatím pouze okrajově. Ale ať je to tak či onak, problémem demokracie je hledat optimální řešení v intencích ústavy a zákonů. takže se může zdát, že řada problémů se řeší velmi dlouho a zdlouhavě. A dokonce některé problémy se odkládají. Prostě demokracie není optimální, ale je to stále to nejlepší politické zřízení. Proto jsem také přesvědčen, že demokracii ustojíme a je zodpovědností každého politika, aby k tomu přispěl a ne se vezl na populistické vlně. Ale jinak souhlasím, že demokracii západního stylu nelze vyvážet do jiných a odlišných kulturních, společenských či náboženských zemí. Otázka je, zda pojímáme demokracii pouze jako liberální nebo jako demokracii bez přízviska. Já osobně podporuji demokracii, která je postavena na trvale udržitelném rozvoji s ohledem na životní prostředí, solidaritu a spravedlnost v celé společnosti. Proto jsem sociální demokrat a nikoli demokrat občanský.