Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.12.2015 16:13:02 - Lukáš Petříček

Levice

„Já si myslím, že levicové strany v Evropě se staly línými kapry v rybníce a přestaly bojovat,“ konstatoval Foldyna. Co vy na to? A hlavně probudíte se už konečně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2015 17:48:19 - Ing. Antonín Seďa

Já mám trochu jiný pohled na věc. Problém vidím v tom, že řada zemí má již vybudován kvalitní sociální a solidární systém a proto levice spíše hledá své priority. A také, což je podstatné, je nutno si uvědomit, že sdělovací prostředky jsou ovládány privátním kapitálem, který prosazuje neo liberální politiku. A evropská levice často sklouzává k tomu, že je při svých konkrétních krocích ovlivňována touto liberální politikou. Řešení vidím ve větší aktivitě levicových stran  při prosazování levicových programových priorit. Například velmi důležité je řešení problémů nikoliv ve prospěch globálního kapitálu a finančních korporací, ale ve prospěch občanů. Já se osobně nepovažuji za líného kapra, protože aktivní jsem hodně a stále zastávám sociálně demokratické pozice. Takže rozhodně se já probouzet nemusím. To, co je třeba je vrátit se ke kořenům a k tomu, aby široká veřejnost pochopila rozdíl mezi politikou ČSSD a politikou ostatních stran či hnutí. A to nejen na celostátní úrovni, ale i na úrovni krajské či obecní. O to se snažím od doby, kdy jsem se stal politikem. A to je od doby mého prvního zvolení zastupitelem města v roce 1994. Ale musím připomenout, že k tomu, abych nejen já, ale i ČSSD mohla prosazovat svůj politický program, musí získat důvěru a zejména podporu občanů. Bez ní se nedá žádná politika dělat.