Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.12.2015 10:28:25 - masa

Ochrana Schengenu

Jste na straně Sobotky, který tvrdí, že ztráta Schengenu by vedla k vzestupu nacionalistů? A jak si myslíte, že to dopadne? Nemyslíte, že jakýsi minischengen je začátek konce? Na druhou stranu nevidím jediný důvod, proč když jsme mi byli proti kvótám by nám ostatní země měli nyní vyjít vstříc a zachovat Schengen…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2016 9:56:59 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

k vzestupu nacionalistů či spíše nacionalistických extremistů dle mého názoru povede spíše to, pokud Evropa konečně nepodnikne efektivní opatření, která masovou imigraci zbrzdí a dlouhodobě zastaví. Přílivové vlně uprchlíků čelíme již více než rok a za tu dobu jsem bohužel nezaregistrovala žádný významnější racionální plán či zásadnější opatření, jež by vedlo k tomuto cíli. Evropa se brání s rukama složenýma v klíně a je schopna řešit jen důsledky své nečinnosti, a to ještě velmi pochybnými nástroji, jakými jsou kvóty. Nejsem zastáncem zrušení Schengenu ani vytváření jeho "elitářských" alternativ na území několika vybraných států. Na druhé straně se domnívám, že do Schengenu nepatří ti, kteří nebyli schopni dlouhá léta plnit své závazky a chránit vnější schengenskou hranici. A zároveň si myslím, že pokud by nám hrozil masivnější příliv nelegálních přistěhovalců, pak máme právo dočasně svou hranici uzavřít. V tuto chvíli to ale nepovažuji za nutné.

Jana Černochová