Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.12.2015 12:17:05 - Sáva

Koalice se Saudskou Arabii, jak usmevne...

Dobrý den,
jak moc věříte Saudské Arábii v boji s terorismem? Není zrovna wahabismus zdroj teroru, který sama šíří Saudská Arábie? NEní islám sám o sobě teror pro nemuslimy??? Už jste se někdy ptal lidí, co žijí vedle uprchlických táborů v Německu, Rakousku, co si o tom myslí drobní obchodníci a jaké s nima mají zkušenosti???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2015 15:25:26 - Ing. Antonín Seďa
 V tomto týdnu vznikla mezinárodní koalice arabských států proti Daesh, a to pod vedením Saudské Arábie. Z tohoto pohledu a v boji proti teroru bojovníků Daesh jsou Saudové naši spojenci. Pokud to dopadne, pak v půli ledna má jet s výborem PS NATO do Rijádu, a tam bude dostatek prostoru si některé záležitosti vydefinovat. Jinak souhlasím, že základním problémem Saudské Arábie je skutečnost, že wahábismus se stal jejich národní politikou. Nicméně bych nedával islám na rovinu ismamismu, což je ideologie vzniklá z islámu. Ale i ten islamismus má různé podoby, včetně wahábismu. Mám dostatek informací z Německa, Francie, Británie i Maďarska, týkající se problematiky nelegální migrace či soužití s muslimskou komunitou. Ano, v řadě případů se chovají uprchlíci v rozporu s platnými zákony. K tomu slouží orgány činné v trestním řízení, aby konaly.