Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.12.2015 13:34:58 - Virtuozs

Jsme krestanskou zemi...

Dobrý den,chci se zeptat,zda někdo již vyhodnotil islám,jaký má vztah ke křesťanství,či zda není pro křesťanský lid hrozbou...jedná se mi o pasáže nenávistné,které jsou zakázané jako "My Kampf".Kde je vyzyvano k vraždění židů a nevericich.Z důvodu,že jsme take ateisticky národ,je pobuřující,že islám,je tolerován a není tvrdě potlačován.Ze základní listiny a práv svobod je povolena jakákoliv víra,ale když ta víra ohrožuje druhé,jak na to tato listina pohlíží ???A když tato listina byla psána,byl islám v evropě ?Nejednalo se jen o víry aktuální ke dni sepsání Listiny základních práv a svobod ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2015 15:31:07 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, Listina základních práv a svobod, která je nedílnou součástí české ústavy, zaručuje náboženské svobody. Já osobně se hlásím ke katolíkům, i když nejsem praktikující katolík. Zároveň se dlouhodobě a amatérsky zajímám historií, včetně historie Blízkého a Středního východu. Vždy je nutné se z historie poučit a nedělat stejné chyby. Zároveň je nutno si uvědomit, že kromě křesťanství a islámu, tu existují i jiná náboženství, například velmi rozšířený budhismus. Ale správně píšete, že něco jiného je chovat se nábožně, například podle koránu a něco jiného je vzniklá ideologie, která z náboženství vznikla. Takováto ideologie může být a často je zneužívána k likvidaci nevěřících či lidí, jejichž práva jsou potlačována. A jako demokrat musím rozlišovat mezi náboženstvím a ideologií.