Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2015 9:17:55 - Ivanič Jan

Vy jedete do Saudské arábie šířit mezi wahábisty šířit lásku k NATO ?

nebo nasávat wahábismus k lepší spolupráci jejich firmy ISIS a zemí NATO?
Proč do toho zaplétáte ČR ? Vždyt SA je dle dnes už USA zneplatněného mezinárodního práva "agresor" v Jemenu . Tak a místo "sankcí Západu" tam jedete tančit se šejky "šavlový tanec džihádu jako ho tančil Bush" ?
Kdo vás tam za peníze ČR posílá , kdo tento "úkol" domluvil a proč ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2015 9:53:42 - Ing. Antonín Seďa
 Jako vedoucí delegace České republiky do Parlamentního shromáždění NATO jsem členem výboru pro vědu a technologii a podvýboru pro životní prostředí. Tuto cestu organizuje PS NATO, ale výdaje hradí český parlament. prozatím nemám přesný program jednání v Rijádu, takže na Vaši otázku mohu odpovědět pouze obecně. Saudská Arábie je vedoucím státem arabské mezinárodní koalice v boji proti teroristickému Daesh (tzv.IS). Tato cesta nesouvisí s USA, ani s NATO, jak píšete. Parlamentní shromáždění Severoatlantické aliance je nezávislá organizace, která zahrnuje zákonodárce z jednotlivých členských států NATO. Určitě se bude jednat o bezpečnostní situaci na Středním A Blízkém východě, na přístupu SA k boji proti Daesh, řešení Sýrie apod. Jsem totiž přesvědčen, že získat informace je dnes velmi důležité, protože bez kooperace mezinárodního společenství nedojde k porážce Daesh a také k zastavení migrace. Určitě se budu zajímat o stanovisko a pomoc SA ve vztahu k uprchlíkům.