Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2015 8:57:26 - 1 gedamken

pomoc lidem z oblastí bojů.

Nevíte kde byli obhájci lidských práv v době před vypuknutím nekontrolovatelné imigrační vlny? Nikde jsem neslyšel o žádné masivní podpoře lidí žijících v táborech v zemích blízkých konfliktům. Jedná se nyní pouze o pokrytecké přenesení zodpovědnosti a černého svědomí na obyvatele Evropy? A jak bude vypadat umístění nových obyvatel Evropy? Půjde o nějaké ( bolševické) umístěnky, přidělování práce a bytú? A hlavně proč se o tom mluví v souvislosti s přistěhovalectvím , pomoc přece neznamená trvalé přesídlení, nebo ano?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.12.2015 22:00:25 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,
souhlasím, že byl opravdový problém, že se pozornost při řešení problému obecně nesměřovala primárně na uprchlické tábory v zemích konfliktům. Právě obtížné podmínky jsou z veliké části příčinou obrovského množství příchozích. Nakonec se rozhodlo i pomoci přímo na místě: Ze strany EU bylo o této pomoci rozhodnuto na konci září. Česko nabídlo v říjnu 100 milionů korun pomoci Jordánsku. Nicméně se tak stalo až potom, co situace vygradovala.
Pokud jde o přerozdělování, tak proces probíhá velmi pomalu. Jde v něm jen o rozdělení lidí mezi jednotlivé členské státy. Bohužel celý návrh je velmi nepormyšlený a nepočítá s negativními důsledky. A hlavně je nesmyslné někoho nutit, aby šel do nějaké země proti své vůli, proto jsem se stavěl proti takovému návrhu na přerozdělení uprchlíků. A pravdou také je že velká část uprchlíků by se skutečně ráda vrátila zpět, až konflikt skončí. Pomoc tedy rozhodně automaticky neznamená trvalé přesídlení. 

S pozdravem

Tomáš Zdechovský