Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2015 22:23:51 - Honza Zjara

32 000 eur při narození třetího dítěte v Maďarsku

Vážený pane poslanče, nejdříve Vám chci popřát příjemné a radostné prožití vánočních svátků a hodně pevného zdraví po celý nový rok 2016 Vám a Vaší rodině. Rád bych se zeptal na Váš názor na rozhodnutí maďarské vlády podporovat rodiny s dětmi. Vláda rozhodla (poku je to pravda) dát při narození třetího dítěte podporu rodičům 32 000 eur. Myslíte, že by to bylo možné i u nás. Politika podpory rodin s dětmi naší vlády je dosti mizivá. Spíše ještě horší než dříve. Hovoří se o tom, že nás zachraňují emigranti s porodností. Jestli je to skutečně tak, potom je to do nebe volající ostuda. Co si o tom myslíte ? Děkuji za odpověd.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2015 8:43:11 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za přání. také já Vám přeji příjemné prožití svátků vánočních a hodně štěstí a zdraví v novém roce 2016. Přiznám se, že o této maďarské podpoře slyším poprvé. Souhlasím s Vámi, že podpora rodin s dětmi je jednou z nejdůležitějších politik země. Proto i současná vláda se snaží otočit kormidlo ve prospěch rodin s dětmi. Již jsme změnili několik zákonů, ale i podle mého názoru je potřeba změnit i daňový či důchodový systém ve prospěch rodin s dětmi. Ale zároveň je nutno podporovat ty zodpovědné rodiny, které dobře vychovávají své děti. A to jed docela problém, protože zákony platí pro všechny bez rozdílu. Takže podle mého názoru je třeba, aby občané přijmuli i svou zodpovědnost za výchovu dětí. Problematika demografického vývoje je složitá a to nejen v ČR. Pro mne osobně je důležité motivovat mladé rodiny, aby měli více dětí. A to prosím nesouvisí pouze s jejich podporou. Je možná i aktivní a regulovaná migrační politika, kdy se přednostně přijímají rodiny s dětmi. Ale to není politika k udržení národa jako takového. Takto postupuje západní Evropa a skandinávské země. Ale podle mého názoru to nevyřeší problémy s negativním demografickým vývojem. naopak to může přinést jiné, například sociální či bezpečnostní problémy.