Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.12.2015 11:49:50 - Mirka C.

Mám dvě otázky

Měla by podle vás EU více spolupracovat s Ruskem v boji proti IS? A jak se vlastně vyvíjí konflikt na Ukrajině, o kterém se díky uprchlíkům téměř nemluví? Hezké svátky. Mirka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2015 18:52:23 - Ing. Antonín Seďa
 Na první dotaz odpovídám ano, nejen EU, ale i USA a arabská koalice by měly více spolupracovat s RF v boji proti Daesh. Již jsem však psal, že základní podmínkou je dohoda na tomto společném nepříteli. Vídeňské dohody sice existují, ale již dnes některé skupiny v Sýrii deklarují neochotu tyto dohody dodržovat. Zejména proto, že neobsahují pozici prezidenta Asada v budoucí Sýrii.
Na druhý dotaz se těžko odpovídá, prootže ani já nemám dostatek informací. Stále se nedaří plně plnit minské dohody, proto se také prodloužily ekonomické sankce proti Rusku. Prezident Putin konečně přiznal, že na východní Ukrajině působí ruské vojenské jednotky, takže podle mého názoru bude ještě dlouho trvat, než nastane klid i v tomto regionu. Oosbně bych si to přál, zejména kvůli Ukrajincům, kteří za tuto občanskou válku nemohou.