Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.12.2015 12:45:15 - Otáhal

Jste pro to aby v Budetete v roce 2016 se zrušily Dětské domovy ?

ve jménu Pravdy a Lásky soudruha Dienstbiera , coby pozůstatek totality a překážka privatizace jak dětí na export , tak zdroj vesměs hodnotných objektů ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2016 10:23:59 - Ing. Antonín Seďa
 Rušení Dětských domovů a Kojeneckých ústavů začal za pana ministra Drábka, kdy se rozšířila možnost pěstounské péče. Takový je trend v moderních a demokratických zemích. Nicméně osobně si myslím, že prvním cílem by mělo být, aby dítě žilo se svými rodiči. Tady je nutný úkol vlády a zodpovědných úřadů, aby se pokusili učinit maximum pro tento cíl. Teprve poté lze přistoupit na osvojení prověřenými manžely či na pěstounskou službu. Je však nutno si uvědomit, že bude existovat řada dětí, které nikdo nebude chtít. Ať již s fyzickým či mentálním poškozením či dětí z rómských rodin. Proto je nutné, aby si stát uchoval možnost domovů či ústavů pro tyto děti. Druhou záležitostí je, aby při tomto postupu byla zohledněna soudržnost sourozonců. A to je problém u většího počtu sourozenců, kde bude problém s pěstouny či osvojením. Také zde je nutno pohlížet nejen na práva samotného dítěte, ale i na soudržnost rodiny.