Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.12.2015 14:55:57 - tatanaZ

Co dál?

V Praze se zrušilo kvůli obavám s terorismu rozsvícení vánočního stromu a Brusel nyní zrušil oslavy konce roku a ohňostroj. Není to už příliš? Kam až budeme muset ustupovat? Není jiná možnost? Doufám, že se v příštím roce postavíte k problémům čelem a skutečně je začnete racionálně řešit. Užijte si Silvestr.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2016 10:33:50 - Ing. Antonín Seďa
 Každé rozhodnutí by mělo mít racionální důvod a nikoliv pouze preventivní opatření. Pražskému magistrátu se divím za jejich rozhodnutí, Brusel nakonec oslavy v omezeném počtu povolil. To, že teroristé mohou zaútočit kdekoliv a kdykoliv je realitou. Nicméně na to, abychom zjistili nebezpečnost takovéto možnosti či přijímali bezpečnostní opatření slouží zpravodajské služby a orgány činné v trestním řízení. Zde je vynakládáno obrovské množství peněz ze státního rozpočtu a proto je také důležitá kontrola efektivnosti vynkaládaných prostředků. Otázka nezní zda se bude či nebude ustupovat, ale jaká konkrétní bezpečnostní či preventivní opatření s ohledem na možné hrozby budou přijímány. Já jsem nemusel čekat na nový rok 2016, ale řadu opatření a problémů řešíme dlouhodobě a racionálně. Připomenu změny azylových zákonů, zvýšení financí na obranu a bezpečnost, rozšíření možností zpravodajských služeb, společná cvičení armády a policie k ochraně hranic, zvýšení kontroly obchodování se zbraněmi apod. Připravuje se zákon o zpřísnění a větší kontrole držení zbraní, bude se měnit legislativa ke skladování zbraní, střeliva a výbušnin, zpřísňují se kontroly obchodníků s těmito komoditami aj. Otázka nelegální migrace, na kterou zjevně narážíte, se také dlouhodobě řeší nejen na úrovni naší vlády a ministertstva vnitra, ale i v rámci EU. Problém je průchodnost hranic schengenského systému, nerespektovnání ženevských konvencí a dublinských dohod ze strany některých zemí a nejednotnost postupu, zejména ze strany Německa, vůči nelegálním uprchlíkům. Jsem rád, že naše vláda zareagovala s předstihem a že si zachovala v otázce nelegální migrace chladnou hlavu.