Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.12.2015 19:25:14 - čistévíno

Proč?

Proč nám lžete ? Migranti nebezpečím jsou a to objektivním. Myslíte, že při pohybu velkého počtu lidí jsou OS ČR schopny tomu zabránit. No teď tedy určitě ne !

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2016 10:44:47 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím proč tvrdíte, že vám někdo lže. Nikdo netvrdí, že nelegální migrace nepředstavuje nebezpečí. Já jen tvrdím, že současný rozsah migrace na našem území žádné větší nebezpečí není. Je to má reakce na šíření strachu mezi našimi občany, kdy je tato nelegální migrace zneužívána pro politické cíle. Co se týká obrany, tak naše země již před lety přistoupila k řadě opatření, které se dnes ukazují oprávněnými. Na základě Bezpečnostní strategie ČR, která migraci označila za jednu z velkých hrozeb pro ohrožení bezpečnosti země, se zpřísnila migrační a azylová legislativa, vytvořil se sytém detenčních zařízení apod. Tady musím zdůraznit, že vnitřní bezpečností se zabývají bezpečnostní sbory a nikoliv armáda. Zejména policie má za úkol chránit vnitřní bezpečnost našich občanů a je na to vybavena i početně. V letošním roce bude počet příslušníků posílen o cca 4000 policistů a další stovky osob pro posílení migračních procedur. Ozbrojené síly, chcete-li armáda opravdu nemůže zabránit pohybu velkého množství lidí, pokud by k tomu došlo. Armáda pouze může pomoci policii při ostraze vnějších hranic, ale počet na to není vybavena. Nicméně i zde se blízká na lepší časy v tom smyslu, že rozpočet kapitoly 307 byl posílen o 4 miliardy korun, zejména na zvýšení počtu profesionálních vojáků i aktivních záloh. Armáda však může poskytnout technické prostředky k ochraně našich hranic. Mimochodem jak společné cvičení s policií, tak působení našich jednotek v Maďarsku či Slovinsku ukazují možnosti pomoci AČR. Jsem přesvědčen, že naše země je připravena čelit migrační krizi, pokud by ovšem na našem území skutečně nastala. Ale stále platí, že je nutno dodržovat neprůchodnost vnějších hranic Schengenu a nikoliv uzavírat naše hranice, protože k tomu dnes opravdu důvod není.