Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2016 2:47:42 - Hranostaj

Ma stat pravo na nase dane,kdyz neposkutuje ochranu ?

Jak je to?Vyčetl jsem,že pokud stát neplní ochrannou funkci svým občanům,ztrácí stát nárok na jakékoliv daně od svých občanů...viz.jasně Německo.Takže Němci jsou nyní nepovinni platit daně ? Stačí se zeptat okradenych,xnasilnenych,prepadenych od tzv. "Uprchlíků" ,které stát vpustil na své území nelegálně !

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2016 10:54:10 - Ing. Antonín Seďa
 Nechci řešit Německo a Němce, to je jejich věc, zda za své daně dostávají požadovanou bezpečnost a kvalitní a dostupné veřejné služby. Co se týká České republiky, pak bezpečnost našich občanů i naší země je zajištěna dostatečně. Obecně daně neslouží pouze k zajištění vnitřní či vnější bezpečnosti našich občanů, ale slouží i k zajisštění zdravotní péče, sociálního systému, vzdělávání, budování infrastruktury, veřejné dopravy a k dalším veřejným službám. Takže zkracovat výběr daní pouze na zajištění bezpečnosti není v pořádku. Ale souhlasím s vámi, že jednou z nejdůležitějších funkcí státu je zajištění bezpečnosti našich občanů. K tomu mimo jiné slouží i naše členství v EU a v NATO. Tohle by si měli naši občané či kririci těchto mezinárodních organizací uvědomit. Ano, existuje nelegální migrace, ale nemohu souhlasit, že Německo vpustilo uprchlíky nelegálně. Opak je pravdou, protože takto se vyjadřuje nejen kancléřka Merkelová, ale i další němečtí politici. To, co je dnes trápí jsou bezpečnostní rizika s touto migrací spojená (a z německé strany výrazně podceněná) a vysoké finannčí náklady na sociální systém, ubytování atd., spojené s těmito uprchlíky. Otázka trestních činů je věcí, tak jako u nás, orgánů činných v trestním řízení. A souhlasím s tím, že tak jako po nesmyslné Klausově amnestii, tak také tato migrační krize, způsobují nárůst kriminální činnosti a nárůst bezpečnostních hrozeb pro ostatní občany. Nehledě na zvýšené fiannční prostředky, které s ochranou a prevencí vůči těmto činům musejí státy vynakládat ze svých rozpočtů a jak říkáte, z daní občanů.