Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2016 12:55:34 - R. O. Shipman

Pane Zdechovský

Jedné tazatelce jste k dotazu na rušení rozsvícení vánočního stromu napsal, "že už je to přehnané a určitě bych teroristům neustupoval"! Víte ona je taková odvaha sice chvályhodná, ale vy byste si vzal na svědomí riskovat životy lidí, kteří by přišli na rozsvěcení stromu? Naprosto souhlasím, že se zlu nesmí ustupovat, ale v tomto případě by to bylo prázdné a velmi nebezpečné gesto! Nebezpečí vidím v přílišné koncentraci lidí, nikoli v tom, že bychom snad mohli muslimy vánocemi urazit. To je opravdu jen a jen naše věc! S ostatním souhlasím. S. Heller

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2016 21:16:26 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pan Shipmane,děkuji za reakci.
Možná více to vysvětlím, ale v zásadě si asi rozumíme. Nepatřím obecně k těm, kdo podceňují informace tajných služeb. Nicméně v rámci boje proti "terorismu" se začalo v poslední době hodně věcí přifukovat, což Vám potvrdí i bezpečnostní analytici. Aby se tzv. neriskovalo, tak se preventivně akce zruší.
Takže k Vašemu dotazu. Osobně bych nikdy životy lidí neriskoval, nicméně často se rušili před Vánoci akce kvůli blíže nespecifikované informaci o možném útoku. Podle mě je větší pravděpodobnost, že na nás spadne letadlo. Pro rušení akcí musí být jasné důkazy a tam pak vždy podpořím veškerá bezpečnostní opatření.
S pozdravem Tomáš Zdechovský