Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2016 15:35:20 - Docent

Pro koho je opravdu výhodná TTIP?

Dobrý den pane poslanče zajímá mě Váš postoj k této věci. Má zkušenost je taková, že pokud média pějí na něco chvalozpěvy nebo o něčem striktně mlčí, tak to obyčejně pěkně smrdí. Proto k věci - Těšíte se až si budete moci koupit jistě kvalitní GMO potraviny, kterými USA zaplaví náš trh a zlikvidují i ten zbytek našich zemědělců? Přijmou USA standarty Evropy v ochraně spotřebitelů, kvality potravin, prac. práva, ochraně živ. prostředí nebo to bude obráceně, to znamená že se naše standarty budou snížovat? Já si myslím, že správně je možnost b. Jak to vidíte vy? A co ty pochybné arbitráže ve stylu investor vs stát? Kdo tam dal tuhle zvrácenost? Jen blázen podepíše nevýhodnou smlouvu. V součané EU už ale zdravý rozum opravdu nevládne. Váš komentář?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.01.2016 15:52:37 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane docente,děkuji za dotaz.
Uvidíme konečný obsah textu TTIP. Zatím ho nemáme a proto je zbytečné se tu strašit tím, co to přinese či nepřinese. 
Myslím, že z hlediska transparentnosti se podařilo hodně věcí udělat. Ale to, že to dlouho trvá, je prostě pravda.A to jediné bych na tom kritizoval. U konkrétního obsahu si počkám na definitivní text.
S pozdravem Tomáš Zdechovský