Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2016 11:19:38 - Kamil Hácha

letectví

Co víte jako letecký konstruktér o legionářích? A je to jediná kniha, jejímž jste spoluautorem? Proč třeba nepíšete o letadlech. To by mě třeba zajímalo mnohem víc a myslím, že i to je váš obor. Otázka mimo. Bavíte se ve sněmovně s Černochem? Ten se snad taky letadlům věnuje. A ve dvou byste mohli dát nějakou slušnou literaturu dohromady

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 13:08:46 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji, ale jako člen Podvýboru pro válečné veterány i jako dlouholetý člen Výboru pro obranu se problematice válečných veteránů, legionářů apod. věnuji mnoho let. Po pravdě ovšem přiznávám, že nejsem historik, ale podílel jsem se na získávání některých materiálů ze života generálů z okresu, kde žiji a pracuji. JInak jsem byl spoluautorem Střípků z historie sociální demokracie na uherskohradišťsku a uherskobrodsku  atké jsem kdysi vydal jako samizdat sbírku básní Pro Tebe. Proč nepíšu o letadlech? Ano, jistě je to velmi zajímavý nápad a předpokládám, až budu mít více času, že se na nějaké dílko vrhnu. Ale v současné době jsem velmi vytížený a proto jsem pouze "malý" spoluautor této avizované knihy. Mimochodem první dva díly byli věnovány generálům z Vysočiny a tento třetí díl generálům z Jihomoravského a Zlínského kraje. A jako patriot, kterým se cítím, je logické, že jsem se jako historik amatér, na této publikaci podílel. S kolegou Černochem jsem v podvýboru pro inovace, letectví a kosmonautiku, kde se letounům věnuji a nejen jim.