Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2016 14:05:51 - Docent

Je eu otevřenou diktaturou?

Dobrý den pane poslanče, zajímá mě Váš pohled a názor na otevřené vyhrožování demokraticky zvolené /legitimní) nové polské vlády od Eurokomisaře Günthera Oettingera. Strašně mi to připomíná doby, kdy bývalý SSSR vyhrožoval nějaké spřáteléné socialistické zemi vším možným! Je to jenom úlet pomataného blázna nebo se máme začít smiřovat s tím, že EU komisi už názor občanů členských zemí a respekt k výsledkům voleb prostě už nezajímá a oni si budou dělat svoji politiku ať se děje co se děje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2016 18:19:32 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za otázku.
Ano, Poláci si tuto vládu demokraticky zvolili, ale to neznamená, že bychom ji neměli kritizovat. Osobně jsem proti jakémukoliv vyhrožování a podle mě někteří politici EU překračují svůj mandát. Nicméně situace v Polsku podle mě není příliš dobrá a některé změny, které Poláci v posledních měsících udělali, mi přijdou zcela zbytečné a povedou k jejich izolaci nejen v rámci EU. A to není dobře ani pro EU, ani pro Poláky.
S pozdravem Tomáš Zdechovský