Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2016 13:23:42 - Honza Zjara

Zákaz přeletu letadel

Vážený pane poslanče, na začátku chci jen podotknout, že se mi od Vás líbila odpověď ohledně Aircraft Industries. Pracuji ve strojírenství a je fakt, že ruští odběratelé mají hluboko do kapsy. To je ale teď všeobecně známé. Ale k mému dotazu. Generálmajor vzdušných sil Ruska Anatolij Konovalov oznámil, že Turecko a Evropská unie zakázaly ruským letadlům operujícím v Sýrii používat jejich vzdušný prostor. Ruská letadla musí startovat z nejsevernějšího vojenského letiště v Olenegorsku a pak musí obletět vzdušný prostor EUa Turecka. Tohle přeci nedává smysl. V každém případě jak Turecko tak EU se tedy oficiálně přihlásily k podpoře ISIL. U Turecka to chápu, ti byli vždy podvraťáci. A s takovou verbeží jsme dokonce i v NATO. To už není ani klacek pod nohama Ruska, to je kláda. Co si o tom myslíte Vy ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.01.2016 19:22:00 - Ing. Antonín Seďa
 Ohledně Vašeho dotazu sděluji tolik, že mi není známo, že by ruské bojové letouny létaly přes území jakéhokoliv státu Evropské unie k boji proti bojovníkům Daesh. To si myslím, že nneí pravda, protože ruské letouny vzlétají k bojím v Sýrii z letiště, které mají pronajaté od prezidenta Asada a které se nachází na severu blízko hranic s Tureckem. Rozhodně ovšem tato situace, kdy se mezinárodní společenství nemůže dohodnout na společném postupu proti tzv.Islámskému státu, není dobrá. Nejen zhoršené vztahy mezi Rf a Tureckem, ale i mezi šítty a sunnity (SA, Irán aj. země) ukazují, že situace na Blízkém a Středním východě je velmi komplikovaná. Takže když pan prezident Zeman tvrdí, že by mladí Syřané měli vzít zbraně a bojovat, pak za takto složité situace se není čemu divit, že by vlastně nevěděli proti komu a za koho mají tyto zbraně použít. Nejde pouze o Asada a jeho vnitřní opozici, či o bojovníky IS, ale na tomto teritoriu jsou i další skupiny bojovníků s rozličnými zájmy. A to nejen sunnité či šítté, ale i křesťané či Kurdové. Situace je velmi složitá a platí, co jsem již řekl dávno. Pokud se mezinárodní koalice neshodne na nepříteli úspěch bojové akce není zaručen.