Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2016 5:10:33 - R. O. Shipman

Dobrý den, pane poslanče

Pokud, podle vašich slov, "německá policie prozatím tyto trestné činy vyšetřuje a souvislost s migrací nepotvrdila", tak mi prosím vysvětlete, kdo ty trestné činy spáchal, pokud to nebyli to imigranti? Ať současní, nebo dřívější! Děkuji za odpověď. S. Heller

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2016 10:00:38 - Ing. Antonín Seďa
 Není mojí věcí, abych zjišťoval, kdo trestné činy spáchal. je to věcí orgánů činných v trestním řízení a podle mých informací, je stíháno několik desítek lidí. Tak jako se množí trestná oznámení z dalších německých měst. Základním problémem v naší zemi, je stále premise kolektivní viny. My si málo uvědomujeme rozdíl mezi muslimy, které jsou již občany Německa několik generací. To, že se Německu nepodařilo integrovat tyto občany do společnosti, to, že němečtí politici vytvořili ghetta, kde je život ovlivňován islámem, to, že německý stát dlouhodobě neřešil sociální, vzdělanostní a další problémy těchto etnik, není zodpovědností ani naší vlády, ani našich politiků. Připomenu nedořešenou integraci romské entity do naší společnosti. Prostě tam, kde jsou rozptýleni do společnosti, jde tato integrace snáze než tam, kde tato komunita žije pospolu. Tohle naopak je zodpovědností naší vlády a našich politiků. Otázka nelegální migrace, protože já jsem  o nelegálnosti přesvědčen, je opravdu bezpečnostní problém. A to nejen z pohledu zajištění vnitřní bezpečnosti, ale i z pohledu sociálního, zdravotního či politického systému. Já jsem rád, že česká vláda se k těmto problémům staví odpovědně, nepopulisticky a výběrově. Na rozdíl od Německa máme daleko přísnější podmínky pro udělení azylu či omezeného pobytu. A pokud někdo z žadatelů o azyl, ať je to muslim či křesťan, spáchá trestný čin či dokonce pouze přestupek, je dle našich zákonů postižen nejen trestně právně, ale i vyhoštěním. Německo tento institut má až od spáchání trestného činu v rozsahu tří let. Takže i to ukazuje na zodpovědnost německých politiků a německé vlády.