PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2016 17:32:20 - Docent

Manipulace čt

Dobrý den pane poslanče, zajimá mě Váš názor na to jakým způsobem čt pracuje. Jste s její prací spokojený? Řekl by jste, že vysíláná objektivně, nezaujatě a dává stejným prostor VŠEM názorům? Moje odpověd by zněla ne. Nejhorší na to, že propagandu a odpornou manupulaci servíruje i dětem. Naprosto stejně pracovala i před rokem 1989. Odkaz zde- https://www.youtube.com/watch . Ve 20 s tohoto uměleckého díla je věta - princezna byla hodná, ale měla jednu vadu na kráse totiž bílou pleť. Musel jsem si pustit 2x abych se ujistil, že nemám halucinace. Je to naprosto neuvěřitelné. Váš komentář?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2016 0:52:07 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, zpravodajství veřejnoprávní České televize pokládám za jednostranné, tendenční a neobjektivní. Jsem pro jiný typ veřejnoprávnosti. Chtěl bych veřejnoprávní programy, a nikoli veřejnoprávní instituce. To znamená, že o veřejnoprávní programy by se za určitých podmínek mohly ucházet i jiné televize. To by vyvolalo konkurenci a tlak na objektivitu. Ideologická zaslepenost je občas donebevolající. Vzpomínám si na polistopadové útoky na Krkonošské pohádky, které prý v postavě Trautenberka zesměšňují sudetské Němce. Žádná předlistopadová pohádka nebyla tak stupidně ideologická jako Planeta Yó ze 7.9.2015 nebo večerníček o příliš bílé Sněhurce. Nemáme důvod se stydět za to, že jsme Evropany a že máme bílou pleť. Já jsem na své evropanství a na svou příslušnost k bílé rase hrdý a rozhodně se neztotožňuji s názorem europoslance Štětiny, který by chtěl mít třetinu Čechů bílou, třetinu černou a třetinu žlutou.