Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.01.2016 19:19:44 - Docent

Konec svobody slova ve jménu multikulti?

Dobrý den pane poslanče, od 1 ledna 2016 v německu skončila svoboda slova. Kdo se nějak vyjádří nepěkně proti nelág. imigrantům a to nejen na veřej. místě ale i na soc. sítích bude mít problém s něm. státnimi orgány. Hrozí pokuty, vyšetřování a nepodmíněné tresty. Novodobá STB bude dohlížet,monitorovat a udávat co si občané opravdu myslí! Přesně takhle začíná totalita. Je opravdu zajimavé, že na udávání bude podle všeho policajtů dost, ale přitom na silvestra nebyli v dostatečném počtu. Vzhledem k tomu, že pan Sobotka je s Frau Merkel jedna ruka se Vám ptám kdy vládní poslanci (včetně vás) se nechají inspirovat německým modelem? Uniklé maily naznačují, že to není žádná konsp. teorie. Takže od kdy se můžeme těšit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2016 9:21:15 - Ing. Antonín Seďa
Za prvé, ani v Německu nelze obcházet zákony, například trestní řád. Pokud někdo spáchá trestný čin, pak má být potrestán. Padni komu padni. Já vidím dva základní problémy. Tím prvním je směšování problémů, které mají s nelegálními migranty Němci se skutečnou situací v české republice. Mimochodem to byli právě oni, kdo z nelegálních migrantů udělali v rámci schengenského prostoru migranty legální. U nás prozatím není zaznamenán žádný teroristický čin či trestný čin v rozsahu silvestrovských událostí s migrační vlnou. Nicméně řada drobných trestných činů se již projevila i u nás, ale naše orgány činné v trestním řízení reagovali jak měli. To, že předseda vlády má dobré vztahy s kancléřkou Merkelovou přece ještě neznamená, že se česká vláda i čeští politici budou chovat jako v Německu. Takže já se neobávám nějakého postihu či omezování svobody slova v souvislosti s uprchlickou krizí. Nicméně na druhou stranu je nutno respektovat a neporušovat platné zákony ČR. Toho, co se já obávám spíše, je skutečnost, že z důvodu snižování bezpečnostních hrozeb se zvyšují a budou zvyšovat kompetence zpravodajských služeb či policie, a to bez posilování jejich kontroly. Tady může dojít k částečnému mezení občanských práv, garantovaných ústavou ČR. Tohle je nutno v rámci zachování demokracie poctivě hlídat a kontrolovat.