Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 10:35:53 - Hranostaj

Politicka korektnost = politicke lzi

Dobrý den,věděl jste,že občanské války vždy vznikly z nečinnosti vlád a nevyslyseni vlastních lidí ?Umlcovani jejich názoru jako za komunismu!

Není to tak dávno,kdy v 18.st. byla ve Francii revoluce a vyhnáni či zabiti všichni muslimové.A teď se bude zase opakovat?Tentokrát i v Německu ?Proč nikdo nezkouma,proč byla ta revoluce-občanská válka ve Franci?
Proč se více nepomáhá Sýrii ?Je plno osvobozených měst a nikdo z EU nepomáhá třeba jim tam dopravit kontejnery na ubytování či s novou obnovou?
Nejsou na to peníze ?Navrhuji zřídit celonárodní účet na obnovu Sýrii. Znám mnoho lidí,co by přispěly jen proto,aby se sem nedostali násilníci či jejich mentalita...Nasily v islámu panuje od jeho vzniku a to tím,že mají muslimové v sobě kodex,že islám se musí šířit i nasilym.Ten kodex ničím nezmenite...zasadite se o to,aby se zřídil tento účet ?? A následně předal Asadovi ? Přes neziskovky se z těch peněz do Sýrie moc nedostane....lidé raději dají peníze přímo,než přes neziskovky,víte!?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2016 14:31:44 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotazy. Souhlasím s tím, že většina občanských válek vzikla z toho, že vlády neřešily problémy v dané zemi. Není to ovšem tak, že vláda nevnímá názor lidí. V řadě případů však tento názor je v rozporu s ústavním pořádkem či zákony, ať již našimi či evropskými. Nikdo nikoho neumlčuje, jak tvrdíte. Já si totiž velmi dobře pamatuji na situaci před 25 lety. Takže ano, je nunto situaci v Evropě řešit, ale prosím , nestrašte občany České republiky, těm dnes nic nehrozí. Druhá otázka se týká  Sýrie a její pomoci. Ano, to je řešení, ale až se stabilizuje bezpečnostní situace v zemi. Nelze pomáhat tam, kde se válčí. Situace v Sýrii, ale i na celém Blízkém východě je velmi složitá, je tam střet řady zájmů, všetně zájmů jednotlivých velmocí. Je nutno předně definovat nepřítele a pak musí celá mezinárodní koalice jednat tak, aby došlo k nastolení míru. A pak teprve může dojít k pomoci Sýrii. Já nemluvím o humanitární pomoci, ta je na programu dne, ale o pomoci k obnově země. Ano, na to pak může sloužit nějaký zřízený fond. Nejlépe zřízený přes rozvojovou pomoc OSN.