Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 11:53:02 - žluťásek

Stále si myslíte, že to bez knížete zvládnete?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/TOPka-pomalu-konci-oteze-pravice-trima-ODS-ukazal-pruzkum-417320
Téma antibabiš je už dost ohrané a od Kalouska není nic kloudné slyšet. Mluví jak kolovrátek. mě nezajímá to, co je špatně, ale co byste dělali lépe?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2016 16:23:23 - Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.
Kdo chce slyšet, slyší něco jiného, než to, čemu říkáte obehranost a kolovrátek. Na sněmu TOP09 v loňském listopadu zazněla nominační řeč Miroslava Kalouska, kde je vše shrnuto. Jasně se v ní ukazuje, že se hodláme prát za střední třídu, tj. za lidi, kteří jsou tvůrčí, pracovití, odpovědní sami za sebe a svoji prací vytvářejí hodnoty pro celou společnost. Patří sem nejen  odvážní dobrodružní cestovatelé, úspěšní vědci,  či umělci, ale každý, kdo se nechce poflakovat, užívat se ze dne na den, bezduše  konzumovat  a nebo naopak naříkat nad svým osudem, který nechce vzít do svých rukou, Chcete-li konkrétní případ, tak sem patří mladí lidé, kteří  mají tři děti, kteří se musí pěkně ohánět, nemají dost peněz ani  lukrativní povolání a  ani bohaté rodinné zázemí, ale přesto se starají o výchovu a vzdělání svých potomků a nezávidí (nebo možná ještě trefněji řečeno, nenávidí) své lépe situované vrstevníky. A že takoví lidé existují, vidíme třeba na kantorech, kteří za hodiny práce navíc pobírají podprůměrné platy a přesto se nadšeně věnují svému povolání, Totéž lze říci o mladých lékařích, o pracovnících v sociální sféře, o sportovních trenérech dětí, o drobných živnostnících, o starostech v malých obcích a o mnoha dalších.

Bojujeme za lepší podmínky, dostupnost kvalitního vzdělávání  a svobodu pro  lidi, kteří jsou schopni se rozhodovat sami za sebe a nepotřebují státní dirigování ani dohled "Velkého bratra". Polemizujeme proto s  jinými politiky, jejichž oligarchické nebo socialistické cíle nesdílíme. Možná se  někomu nelíbí, že o tom stále mluvíme, ale budeme v tom pokračovat, protože přičinlivé, samostatné a  svobodné lidi tato země potřebuje a musí pro ně vytvářet uspokojivé podmínky, protože bez nich prosperita celé společnosti nikdy nenastane.