Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 15:55:53 - kaspik

dohoda TTIP mezi USA a EU

Dobrý den.Jaký máte názor na chystanou TTIP dohodu mezi USA a EU.Nebude touto dohodou již potlačena veškerá suverenita a práva jednotlivých států a hlavně zdraví jejich občanů v EVROPĚ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2016 10:04:11 - Ing. Antonín Seďa
 Chystaná dohoda TTIP mezi USA a EU je zejména "globální" produkt k posílení ekonomického růstu. Oosbně jsem v současné době k dohodě velmi skeptický, protože nepřináší, kromě podpory podnikání a konkurenceschopnosti (s otazníkem) téměř nic. Deklarovaných několik set tisíc pracovních míst nemusí být vůbec pravda, pokud predikujeme posilování IT technologií, robotizace apod. Mám řadu negativních podnětů, a to nejen z pohledu ochrany zdraví, jak píšete, ale i z pohledu dodržování hygienických norem, pěstování zemědělských plodin apod. Na straně druhé by otevření dnes dosti uzavřeného amerického trhu pomohlo českým exportérům. Problém však vidím v tom, že na rozdíl od USA, které výrazně podporují konkurenceschopnost amerických firem a tím se vlastně dlouhodobě připravují na přijetí dohody TTIP, EU v tomto pohledu zaostává a spíše je to řešeno na národních úrovních. Dohodu TTIP bude nutno velmi dobře prostudovat a analyzovat. Pochybnosti ve mně také vzbuzuje jisté tajemno, které tvorbu této dohody doprovází.