Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2016 18:58:01 - venos

Sobotkovy maily

Dobrý den, pane poslanče, už v létě odpůrci migrace hovořili o tom, že vládní odmítání kvót je jen divadlo. Nyní to uniklé maily jen potvrzují.
Jaké k tomu zaujímáte stanovisko?
http://janpecha.blog.idnes.cz/c/491827/dalsi-varka-sobotkovych-e-mailu-aneb-odmitani-migracnich-kvot-vladou-bylo-ucelove.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2016 6:07:27 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Určitě si vzpomínáte ,že od počátku diskuse nad povinnými kvótami stála vláda proti nim. Tak jako proti ním stály státy Vysegradu. Ostatně stejné stanovisko daleko před migrační vlnou měla sociální demokracie. Mimo jiné jsem se na daném stanovisku jako místopředseda Branné komise ČSSD podílel. V té době zároveň vláda deklarovala ochotu pomocí uprchlíkům ,které si však sama, na základě vlastního výběru a posouzení vybere . Proto nyní mohu těžko pochopit útoky na vládu či sociální demokracii. Také si nemyslím ,že se jedna o nějaké vládní divadlo, jak píšete. Výměna názorů je v každé demokracii běžná a to co je důležité je výsledek této debaty. A ten je pro naše občany více než dobrý . Za prvé, je v současné době zajištěna jejich bezpečnost, uprchlíci v naší zemí nehrozí, nezvyšuje se kriminalita a vláda je připravena zasáhnout v případě zhoršení bezpečnostní situace. Za druhé, EU i jiné státy Evropy si uvědomily, že naše české návrhy na zastavení a řešení migrační krize mají hlavu a patu. Osobně jsem přesvědčen, že povinné kvóty byly od samého počátku špatné a zejména realizovatelné . To ovšem neznamená, že se nemůžeme připravovat na řadu opatření, reagujících na možné scénáře pokračování migrační krize. Bezpečnost občanů zůstává prioritou naší vlády i ČSSD .