Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2016 10:17:21 - Lebova

třídění odpadu

Má podle vás prohledávání popelnic v Jihočeském kraji nějaký význam? Není to narušení soukromí? Osobně mám popelnice na tříděný odpad před barákem, takže to podle mě není problém, ale vadí mi, když někdo leze někam, kam nemá. A taky by mě zajímalo, jak budou řešit paneláky, kde mohou třídit třeba všichni, ale jeden jediný ne a toho odpad inspektoři v popelnici najdou? Dodatek: Co se třeba zaměřit na třídění odpadu ve školkách a školách? Proč tam nejsou rozmístěny ,,popelnice", aby se to děti naučili již od mala? Doma asi moc odpadky nevynáší. Hezký den. Lebová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2016 13:37:07 - Ing. Josef Hájek

Souhlasím s Vámi, že v oblasti třídění odpadů je důležitá výchova a vzdělávání a to na všech úrovních. Souběžně s výchovou a vzdělávání musí být vytvořeny předpoklady a podmínky k tomu, aby lidé mohli odpad třídit a to je úkolem zejména municipalit. Ty svými vyhláškami mohou také stanovit některá "represivní" opatření, jako jsou ve Vašem případě prováděné kontroly popelnic. Jestli jsou takováto opatření efektivní či nikoliv budou vědět zastupitelé Vaší obce či města v kterém bydlíte.

S pozdravem

Hájek Josef