Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2010 14:27:41 - jiroh

Zlepšování životního prostředí v Praze

Děkuji za odpověď pane doktore, čas ukáže, jak se Vám bude dařit. Co plánujete pro zlepšení nemilého životního prostředí ve stověžaté?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2011 20:50:48 - Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.
 Vážený pane, připravujeme dokončení revitalizace velkých zahrad a parků v Praze, jako je například Vítkov, Petřín či obora u zámečku Hvězda.  Málokdo si uvědomuje, že v Praze tvoří parky a zahrady pětinu rozlohy hlavního města. Zároveň je v Praze více zeleně na jednoho obyvatele než v Berlíně, Miláně nebo Vídni. Hlavní město Praha se stará o 8 milionu stromů. Hodláme pokračovat ve výsadbě zcela nových stromořadí a vybudování centrálního parku na Černém mostě, který svou rozlohou překoná Stromovku a napomůže nám v budování zeleného pásu parků okolo hl. m. Prahy. V budoucnu se rovněž chceme zaměřit na zkvalitnění dopravy. Předpokládám, že otevření tunelového komplexu Blanka výrazným způsobem ulehčí rezidenčním čtvrtím v Praze 6 a 7. V neposlední řadě připravujeme pilotní projekt elektromobility a zapojení tzv. čistého automobilismu do dopravy v Praze.