Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2016 10:57:13 - kaspik

Dovoz americké bridlicové ropy do EU

Dobrý den.Před časem jste mě na otázku ohledně smluv TTP a TTIP mezi USA a EU odpověděl,že jsou jako paní Kolombová všichni ví že je,ale nikdo to nikdy nepotvrdil a nikdo je nikdy neviděl.Ptám se proč teď začala USA dovážet do EU lehkou břidličnou ropu,která je složitá na zpracování a sami dál do USA vozí kvalitní ropu z dálného východu?Proč si ji tam nenechají?? Není toto první,,laštovka,,této hospodářské a politické smlouvy?? Nicméně politici USA se nikdy netajili s tím,že není dobré mít v Evropě silného oponenta jako je EU a lepší by bylo ji nějakým hospodářským a politickým způsobem ovládnout a zajistit tak stabilní a povinné trhy pro americké společnosti.Jak se na to teď díváte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2016 19:56:31 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
konečný text dohody zatím není známý a jakékoli výroky o motivech či obsahu smlouvy jsou prozatím jen ničím nepodložené spekulace. Až bude známo více informací, budu k tomu schopný říci více.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský