Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2016 6:58:44 - bývalý ovcan

Vláda nemá podporu národa. Co mají občané udělat aby odstranili vládu?

V roce 1989 komunisté poznali že mají odejít. Proč o nepozná dnešní vláda? .............................. Hlavně nemluvte o zákonech a o demokracii. V roce demonstranti taky porušili zákony té doby a demokracie nikdy a nikde nefungovala. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2016 14:40:04 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
do jaké míry vláda skutečně má nebo nemá podporu občanů, ukáží až volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Právě volby jsou jediným demokratickým způsobem, jak můžeme efektivně projevit svoji vůli v rozložení politických sil ve státě.
Jako člen současné vlády Vás mohu ujistit, že právě v polovině funkčního období rozhodně nemám dojem, že by nazrál čas, aby naše vláda odešla ze scény. Pokud je mi známo, podobný názor sdílejí i další moje kolegyně a kolegové z vládních lavic a rovněž i veřejné mínění.
Co se týká roku 1989, komunistický režim nebyl životaschopný, vyčerpal se a na základě událostí z listopadu 1989 a následných svobodných voleb v roce 1990 byl nahrazen parlamentní demokracií.
Na rozdíl od Vás se domnívám, že právě demokratický politický systém již mnohokrát svoji životaschopnost a funkčnost dostatečně prokázal.