Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2016 8:50:06 - fightforfreedom

vztahy

Dobrý den,
v případě, že by se vaše strana chopila politické moci v Čr, jak hodláte vést mezinárodní politiku našeho státu? Navázal byste politické a obchodní vztahy se zeměmi, které prokazatelně dodnes porušují základní lidská práva, např. KLDR nebo Saudská Arábie a jak by se změnil postoj Česka k Evropské unii, z níž čerpáme miliardy eur na projekty, čili mnohem více, než do společného rozpočtu přispíváme? Jak byste se postavil ke členství v NATO a úzkému spojenectví se Spojenými státy? Zachoval byste obchodní vztahy se státy napříč Evropy a zámoří, nebo byste jako strana naši zemi začali opět ekonomicky izolovat a tím pádem i hospodářsky oslabovat? Děkuji a přeji hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2016 22:22:23 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Navázali bychom vztahy se zeměmi, které se v první řadě nepodílí na vyvolávání válek v zájmu kapitalismu. Evropskou unii vnímáme, jako třetí světovou válku vedenou ekonomicky. Čerpáme, ale ztrácíme obrovskou část suverenity, rozhodují za nás aparátčíci v Bruselu a máme jen minimální možnost kontrol na státní hranicích. Naše strana žádá okamžité vystoupení z NATO a vnímá ho, jako organizaci, která slouží kapitalistickým režimům, nikoho nechrání a rozsévá smrt po celém světě.

Změna socio-ekonomického systému neznamená naprosté ukončení mezinárodního obchodu. Spíš se obávám, že by se o izolaci naší země snažily právě vlády jiných zemí, kterým sociálně spravedlivější systém nevyhovuje, protože nedovoluje kumulovat kapitál na úkor pracujících. Tedy o hospodářské oslabování by se nezasadila nová vláda, ve které by měli hlavní slovo komunisté, ale jejich ideologičtí odpůrci by se našim občanům snažili silou dokázat, že zvolili špatně.

Tady se potvrzuje to, co zesnulý Miloslav Ransdorf věděl a na co vždy pamatoval, že pravda je vektor a azimut - má velikost, směr a z různých úhlů pohledu se může zdát naprosto jiná. Na to je dobré si vždy vzpomenout, než začneme něco, či někoho soudit.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21