Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2016 15:58:10 - Bazalka

Pane ministře,

reaguji na vaši odpověď (ref.: bývalý ovčan) ohledně legitimity vaší vlády. Domníváte se, že máte mandát na to, aby vaše vláda nastěhovala do ČR hordu anticivilizačních ekonomických migrantů dle instrukcí z Bruselu? Proč tedy národu nechcete povolit referendum (nejdemokratičtější způsob), které by otázku migrace vyřešilo a vy jste se mohli o názor a přání národa opřít? Byla migrační politika předmětem předvolební kampaně vládních stran v takovém měřítku, abychom si mohli udělat obrázek o vašich názorech? A byla vůbec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2016 16:25:14 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
máte pravdu, že migrační politika skutečně nebyla předmětem předvolebních debat před posledními volbami do poslanecké sněmovny, protože v roce 2013 nebyla tato otázka tak palčivá, jak je tomu dnes. Před letošními krajskými a senátními volbami tomu bude pravděpodobně poněkud jinak, jak jsme toho již nyní svědky.
Netuším, kde jste zaznamenal, že by naše vláda měla v úmyslu realizovat to, co tak expresivními slovy ve svém dotazu popisujete. Snažíme se velmi odpovědně stavět ke složitému problému, který současná migrační vlna do Evropy představuje. Bez široké mezinárodní spolupráce není možné tento problém uspokojivě zvládnout. Mohu Vás ujistit, že naše vláda činí takové kroky, které mají na prvém místě zajistit bezpečnost našich občanů a odpovídají našim i celoevropským etickým a právním normám.