PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2016 9:59:14 - NEBOJimSA

sociální bydlení

Proč, i když se státu daří relativně dobře neklesá počet nepřizpůsobivých? Děkuji za názor a dodatečně i za článek. Možná by chtělo ho jen více rozvést. Je dost obecný, myslím, že problémy jsou mnohem hlubší a řešení nebudete tak snadné. Navíc jsou tací (Dienstbier, Marksová, Šabatová) co jej ještě prohlubují. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.02.2016 11:44:38 - PhDr. Zdeněk Soukup

 Máte úplnou pravdu. Při projednávání návrhu státního rozpočtu na rok 2016 chtěla ministryně Marksová posílit proti roku 2015 položku DÁVKY HMOTNÉ NOUZE o 860 miliónů korun. A to - jak uvádíte - v situaci, kdy roste ekonomika, klesá nezaměstnanost a k dispozici je víc volných pracovních míst. Okamžitě jsem požádal o přesun 600 miliónů z požadované částky na vylepšení důchodů. Doporučil jsem kolegům aby zbytek z toho nelogického rozdílu přesunuli také na jiné - potřebné účely. Zvedl to kolega Bartošek a doporučil přesun na pomoc zdravotně postiženým. Sněmovna potom právě tyto dva pozměňovací návrhy jednomyslně schválila.Já si přitom myslím, že částka na hmotnou nouzi měla být dokonce snížena ve vztahu k aktuálnímu stavu nezaměstnanosti. Hodlám v takových aktivitách pokračovat dál. Myslím si, že už bylo dost tak zvané korektní politiky. Peníze na solidaritu - ano. Ale ne do kapes nemakačenkům. Při projednávání navyšování příspěvku na podporu porodnosti budu třeba prosazovat formu progresivního daňového zvýhodnění - namísto přímé platby. Prostě chci, aby byly podporovány rodiny, které žijí z práce a nikoliv tii, co zneužívají sociální dávky... to by bylo ale na dlouhou diskusi.

A ještě na okraj - chce to skutečně se nebát a ne podepisovat se NEBOJimSY