PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2016 10:19:04 - lazi

invaze

pane Skálo, na Nové republice je publikováno video názvem Asistovaná sebevražda Evropy. Pokud jste ho shlédl, jaký máte názor na řešení této probíhající kontrarevoluce feudálně otrokářského ražení? lazi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.02.2016 18:06:48 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Video je to sugestivní. A v tom, co ukazuje, jistě i pravdivé. Má-li se ovšem hrozbě, před níž varuje plným právem, předejít efektivně, hradbu proti následkům musí provázet i řešení příčin. Jedno bez druhého skončí špatně. Zatím se ovšem neděje to  ani ono.

Ochrana vnějších hranic EU je děravá jako řešeto. Masakr Sýrie pokračuje. Teroristická chátra, vypadlá z kloaky CIA, řádí i v okolních zemích. Brusel cpe miliardy do Erdogana. Ten jimi financuje totáč proti  opozici – a verbež, vyvražďující Sýrii a Irák. Migrační vlna, kterou slíbil utnout, zaplavuje Evropu i v zimě. „Demokratické“ strany na to civí, jako tele na vrata. Strachu a vzteku se zmocňuje pravice, co na kurtoazní cavyky kašle.  

Že je to Damoklův meč, visící nad evropskou civilizací, neví jen idiot či kolaborant. S kým že to kolaboruje proti Evropě, netuší leda Nanynka, vyslaná do zelí. Pokud by Evropa zůstala průchoďákem, v jaký ji mění klaka „Bundesmutti“, je to skutečně cesta do pekel. Oč déle tím průchoďákem už je, tím víc si to vyžádá i adekvátní mocenské prostředky. Akci však nemine ani reakce. Tím spíš za situace, kdy se Evropou statisíce migrantů už valí – a napětí doutná i tam, kde žijí dřívější imigranti těch samých etnik a vyznání.

Schůdným řešením je jen světlo na konci tunelu tam, odkud pocházejí. Spravedlivý mír místo predátorských válek. A jasná zpráva, že se jako s lidmi počítá i se všemi, koho bere „globalizace“ pod krkem. V podobě  velkorysých rozvojových programů, poptávajících i milióny muslimských mozků a rukou. Bez nich nás nespasí ani „železná opona“, stažená kolem „pevnosti Evropa“.

Za vlády mamonu z cizí práce je to však – kéž bych mu křivdil aspoň tentokrát - jen planý sen. Tím dřív to chce vládu těch, koho mamon tuneluje. Jen ta předejde zkáze, před níž to video alarmuje.