Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2016 12:02:50 - Hranostaj

Kdo ponese trestni povednost za nerizenou migraci ?

Dobry den,chci se zeptat,kdo má odpovědnost za nelegální migraci do EU,za porušení Schenghenskych dohod,za vůbec vpuštěni ekonomické.migrantu ze zemí přes Turecko,kde není válka.A že migranti nemají a hledají práci,zde v Evropě na to nemají znalosti,takže pokud nenajdou uplatnění doma,jak ho můžou najít v Evropě ?
Chci vědět,která osoba je odpovědná za CR v případě,že se na území objeví terorista - islamsky. A pokud říkáte,že za to nemůže islam,tak se ptám,proč a ve jménu koho vraždí ???
Neznám žádného křesťan a,aby ve jménu křesťanství zabíjel lidí okolo.Jinak dle rozboru,tak islám je jen 5% o tzv.náboženství,zbytek politika a způsob života.A dle listiny základních práv a svobod lze viru,která ohrožuje bezpečnostní riziko vymezit,což znamená,že se víra veřejné da zakázat vč.jejího veřejného praktikovani,že ?Nebo máme čekat na občanskou válku?Již klepe na dveře...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2016 17:37:37 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Nevím nic o porušení Schengenských dohod - ty jsou ale v každém případě mezinárodními smlouvami a porušení úmluv státy se netrestá podle trestního zákoníku.
Nevím také nic moc o ekonomické migraci přes Turecko. Jsou mi známy proudy uprchlíků a také to, že kapacity v Turecku i řadě jiných zemích nejsou z hlediska UNHCR považovány za adekvátní a je zcela legitimní, že uprchlíci hledají vhodné útočiště. 
Co se zabíjejících křesťanů týká, doporučuji například známý atentát katolíků proti Margaret Thatcherové v Brightonu, kdy spadla část hotelu, mrtvých, trvale postižených a zraněných tam také bylo dost a ona sama unikla jen náhodou, o excesech typu Beivika hájícího "evropské hodnoty" nemluvě. Na masakru evropských muslimů v Srebrenici se svého času podíleli bohabojní pravoslavní křesťané a počet jeho obětí byl vyšší než sumě obětí teroristů všech denominací v Evropě. 
Statistiky Europolu obdobně ukazují počty levicového terorismu jako výrazně vyšší než terorismu nábožensky laděného, včetně džihádistickými teroristů.
Neznám náboženství pana Kováře, který střílel v restauraci v Uherském Brodě, muslimského vyznání však dost jistě nebyl.
Doporučuji zbavit se náboženské nenávisti a respektovat, že víra patří k nezpochybňivaným základním potřebám i právům velké části lidstva.
Beru za seriózní, informovaný a podložený zdroj vyjádření generála Pavla, že je počet válečných utečenců mnohem vyšší než odpovídá tvrzení těch, kdo obhajují tezi o cca 90 procentech ekonomických migrantů. Z průzkumu UNHCR také plyne poměrně vysoký počet lidí s vyšším vzděláním, čísla nižší úrovně doložena reprezentativním nejsou. Myslím, že předsudky mohou být roztomilá věc, ale zatemňují-li mysl, k ničemu dobrému nevedou.
--Jiří Zlatuška