ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2016 20:33:36 - kahovo

členství v KSČ

Pane senátore,je Vám připomínáno Vaše členství v KSČM.Jsem Vašeho věku a zůstal jsem bezpartijní díky listopadu 89.Tu dobu po roce 1970 mám v paměti.Tlak na schopné lidi, které strana nutně potřebovala do vedoucích funkcí nebo kádrových rezerv.To byla doba, kdy pod různými podmínkami byli tito lidé do strany dotlačeni.V dalších případech přesvědčováni, že je třeba do strany dostat slušné lidi,aby se neopakovala"zvěrstva" let padesátých.Znám ze svého okolí předsedy strany,jejichž rodiče byli dříve perzekuováni, nebo předsedu strany,který byl v padesátých letech jako nespolehlivý u PTP.Když mne přesvědčoval ke vstupu do KSČ a já řekl, že do KSČ nechci, odpověděl mi:"vy si myslíte, že bych tam vlezl, kdyby mne nedonutili"? Odmítám jakékoliv posuzování rozhodnutí lidí,v jejichž "kůži" jsem nebyl.I proto, že znám i takové,kteří se o členství v KSČ urputně snažili a nikdo je tam nechtěl. Po roce 89 komunistům spílali a kádrovali. Máte stejnou zkušenost? Těch ukřivděných je mi líto.
Jara

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2016 10:39:27 - Jan Veleba

 Tak mně to je připomínáno proto, že jsem zkrátka svůj a že vždy a při každé příležitosti vyjádřím svůj názor a to důrazně. To samozřejmě vadí a tak tito lidé, kteří jsou bez argumentů, sáhnou vždy k členství v KSČ. A nejenom to. Dovedou dokonce vymyslet neobyčejnou lež, že jsem byl zemědělským tajemníkem OV KSČ! Nebyl, nikdy jsem na OV KSČ nepracoval, ale rozumím jim - to jenom "pravda a láska" zvítězila nad lží a nenávistí ...

A teď k tomu, co popisujete. Je to naprosto přesné a nemám k tomu co dodat. A navíc, už jsem to mnohokrát říkal, není důležité v čem kdy člověk byl, je a bude, ale to, jaký byl, jak se choval a co vykonal. V tomto smyslu se nemám za co stydět. A potom dál dodávám - ty komunisty někdo také podporoval. Chodil na prvomájové průvody a volil jednotnou kandidátku Národní fronty. JInak  jak píšete, že se někteří o vstup do KSČ snažili a nikdo je tam nechtěl a po roce 1989 byli v první linii, tak takových jsem na tehdejším státním statku znal několik.

Takže souhlas s Vámi, analyzoval jste to přesně a výstižně