Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2016 12:23:51 - Ž.I.T.O.

Má smysl vyjednávat s teroristy?

Proč se občanům zatajují tak zásadní informace, jako že Česko zaplatilo miliardy za unesené Čechy? Jestli je tohle běžná praxe států, a nic nenasvědčuje tomu, že to tak není, tak se nedivím, že jsme tak kde jsme…Jak se chcete zbavit teroristů, když je zároveň dotujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 12:00:07 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

tyto informace by měly být zatajovány v jejich vlastním zájmu a v zájmu jejich bezpečí. Pokud veřejně přizná, že je za unesené občany ochoten zaplatit, a pokud sdělí i konkrétní sumy, je to pro teroristy jasná motivace k dalším únosům. Je to, jako kdyby stát dal svým občanům na krk visačku s cenou. Samozřejmě, že zaplacení výkupného musí být až tou poslední možností, jak občany ze zajetí dostat. I přes zaplacené výkupné ale existuje mnoho jiných možností, jak s teroristy bojovat a demokratické země musí dělat vše pro to, aby i přes tento faktor bylo vždy o krok před nimi.

Jana Černochová