ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2016 21:05:10 - kahovo

demonstrace

Vážený pane senátore, v médiích proběhla informace, že sobotní demonstrace byly nejpočetnější po Německu u nás. Není to náhodou odrazem důvěry občanů k vládě ve věci rozhodování o řešení situace s migranty? Když to vezmu z tohoto hlediska, tak já žít na Slovensku nebo v Maďarsku, nikam demonstrovat nejedu. Za občany to v těchto zemích řeší jejich premiéři. Pokud se týká sobotních excesů v Praze, je pro mne překvapením, že při počtu tisíců demonstrantů akce proběhla velmi slušně a to video co je k vidění na internetu ukazuje, že potyčky vyvolalo jen několik jednotlivců. Je to tak, nebo se mýlím? No a pokud se týká opravdu odsouzení hodné akce Klinika, uvidíme jestli se zjistí, o co tam vůbec šlo. Při této příležitosti totiž vyšlo najevo, že v této lokalitě už proběhlo několikrát nebezpečné ničení majetku majiteli hotelu.
Jara

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2016 6:28:26 - Jan Veleba

 To je výborný postřeh. Vezměme si příklad Slovenska. Vláda podala žalobu na kvóty uprchlíků. Robert Fico prohlásil, že dokud bude on předseda vlády, tak že Slovensko nepřijme jediného muslimského migranta. Pokud by měli Slováci demonstrovat, pak jedině na podporu Roberta Fica, ale to by udělali jedině v případě, že by ho chtěli bránit. Není ale před kým, protože Fico vyjadřuje názory většiny Slováků.

U nás je to přesně naopak. Bohuslav Sobotka vyjadřuje názory menšiny Čechů, mezi lidi nechodí, žije v uzavřeném skleníku a lidi, když vidí co se děje v Německu, ale i jinde, tak mají obavy. A když se navíc přesvědčují, že premiér a vláda nekoná, tak jdou do ulic. Je to naprosto přirozená reakce a obávám se, že bude narůstat.

Pokud se týká Kliniky, tak jistě, jakékoliv násilí je odsouzeníhodné. Mně tam ale mnoho věcí nesedí a počkáme si, jaké informace vyplují na povrch. Včera jsem získal náhodně informaci od svého známého, který na to téma hovořil s kolegyní, která se vrátila před měsícem z dlouhodobého pobytu v USA. Řekla mu, že taková "Klinika" by v USA nebyla možná, tedy její existence, protože by ji policie okamžitě rozprášila a její obyvatelé by skončili ve vězení.