Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 10:39:15 - Mirka C.

ÚSTAVA

Pane ministře, věřím vám, a proto by mě zajímalo, jak se díváte na vzdělanost našeho národa? Nemyslíte, že klesá? Narážím tím na pořad Fokus VM-viděl jste ho tento týden? A pak taky na občany, kteří denně sedí u počítače, kladou vám irelevantní dotazy, na místo toho, aby se vzdělali a seznámili se s ústavou a základním fungováním právního řádu a politického systému v ČR. Chce se to po kde jakém přistěhovalci, ale co že ani vlastní občané neví, jak se odvolávají politici? Mě to učili už na základní škole. Ať se vám daří. Mirka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2016 23:31:05 - Mgr. Daniel Herman
Vážená Mirko,
děkuji za Vaše slova podpory, kterých si vážím. Zmíněný pořad jsem bohužel neviděl. Co se týká vzdělanosti našeho národa, domnívám se, že na tom nejsme vůbec špatně. Všeobecná vzdělanost je u nás na celkem dosti vysoké úrovni. Na základě svých vlastních zkušeností se studenty nemám ani dojem, že by se tento trend nějak výrazně měnil.
K dotazům, které jsou mi zde pokládány, mohu pouze říci, že tuto výměnu názorů s občany vítám. Je to pro mě určitá sonda do myšlení jistého segmentu lidí, kteří mají zájem o věci kolem nás a využívají tohoto kybernetického prostoru k vyjádření svých postojů a myšlenek.