Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 11:51:53 - volič z ČR

Jak byste se zachoval vy?

Kdybyste byl na místě prezidenta, jak byste na dotaz občanky ohledně zaplacení výkupného odpověděl. Je povinností politika lhát? Jako nevolič Zemana se ho nezastávám, myslím, že u nás je už delší dobu problém v tom, že unikají tajné informace, odposlechy apod. Neměli byste spíše zabývat tímto a prezidenta nechat, ať se znemožní sám?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2016 16:48:25 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Odpověděl bych, že pokud stát podnikl vše, co bylo potřebné pro záchranu lidských životů, které bylo lze zachránit, učinil to, co učinit měl. Osobně bych nijak nekomentoval obsah onoho "učinil" a už vůbec bych nekomentoval částku.
Politik by určitě neměl lhát, politik by nicméně měl pečlivě zvážit své komentáře k věcem, které se týkají bezpečnosti státu. Pokud se vyjadřuje k věcem mimo tento speciální okruh, pak je jen jeho věc, jakým způsobem se vyjadřuje, zda lže, zda mluví k věci nebo nikoliv. Je jeho problém a problém politického subjektu, za který byl zvolen, jak je vnímán veřejností, jak ho veřejnost posoudí a ocení jak v tom pozitivním tak i v tom negativním smyslu.
Jen na okraj - pravdu každý vnímá trochu jinak, relevantní jsou pouze fakta.

Souhlasím s Vámi - hlavní problém jsou úniky informací, z BRS, ze zpravodajských služeb, z neveřejných jednání, z vyšetřovacích spisů, atd.
Problém je to, co se stává téměř běžnou normou - neúcta a nerespektování nejen bezpečnostních, ale i etických norem, bezohlednost a hyenismus.
Zabývám se tím a budu se tím zabývat ještě intenzivněji.
S pozdravem