Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 14:51:01 - neprachy

Kritizujete výrok Tomasze Peszynského k prezidntu Zemanovi

a jste pro to ,aby se ćssd od tohoto člověka distancovala? O panu Zemanovi, který je na severu Moravy velmi oblíben řekl: "Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman, až chcípne strašně se ožeru."Nezdá se Vám , že přehlížením a jednoznačným neodmítnutím si přímo koledujete o porážku v krajských volbách na severu Moravy, Vám osobně to nevadí, že ČSSD se opírá o takovéto lidi? Se zájmem čekám Vaši odpověď. Volič se severu Moravy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2016 10:43:43 - Ing. Adam Rykala
Vážený voliči,
děkuji Vám za dotaz, který směřuje k panu Peszynskému, jenž je dle mého názoru osobou velmi svéráznou. Nejedná se však o jednoduchou odpověď. Velmi odmítám vulgarismy směřující k osobám představující nejvyšší úřady v zemi (z podstaty věci odmítám jakékoli vulgarismy mezi jakýmikoli lidmi). Facebookový status pana Peszynského byl namířen proti hlavě státu a velmi znevažoval její důležitost. Řekl bych, že došlo ke zbytečnému výlevu emocí, ale bylo tak jednou napsáno ve veřejném prostoru, je proto potřeba se tím seriózně zabývat.
Sociální demokracie se o pana Peszynského rozhodně neopírá. Jeho iniciativa podporující předsedu vlády v souvislosti s výroky pana prezidenta o dvou variantách odstranění Bohuslava Sobotky, je čistě soukromou věcí skupiny osob, která se happeningu účastnila. Jak bychom takové akce mohli zakazovat či se od nich distancovat? Vyjádření ústavního práva shromažďovat se, má každý občan v této zemi. Ať už jde o podporu premiéra Sobotky či prezidenta Zemana. Druhá věc je poté samozřejmě ono výše uvedené vyjadřování velmi nevhodnou formou.
Sociální demokracie tudíž ani nemá právo se distancovat od čehokoli, čeho se na základě legálně svolaného shromáždění účastní český občan.
Závěrem Vám děkuji za Váš dotaz, jehož odpověď mohu shrnout tak, že si nemyslím, že má ČSSD důvod se od pana Peszynského jako fyzické osoby distancovat, ač s jeho výroky kategoricky nesouhlasím a odmítám je, a tím také odpadá důvod spojovat jeho soukromé výroky s volebním výsledkem v Moravskoslezském kraji. Sociální demokracie nevede kraj formou urážek, ať už těch slušně řečených či vulgárně pojatých, ale usilovnou prací, která jde vidět ve snižování nezaměstnanosti, růstu životní úrovně, zlepšování životního prostředí či přílivu velkého množství investorů do našeho kraje. Na tom před voliči stavíme - na práci našich lidí.
S pozdravem, Adam Rykala