Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 16:02:45 - Pariska

Co je horší?

Co je horší, že Stropnický komentoval kauzu kolem unesených libanonských Čechů a detaily výměny, nebo že prezident veřejně potvrdil spekulaci, že Česko za Češky zaplatilo výkupné? A byly (výměna+výkupné) správná rozhodnutí? Nebo byste jednal jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2016 0:11:58 - Mgr. Stanislav Huml
Dobrý den,
důležité je, zda jeden nebo druhý byli nositeli takové informace a tu tak říkajíc pustili. Z vysvětlení prezidenta je zřejmé, že čerpal z tisku a účasten jednání bezpečnostní rady státu nebyl. A relevantní je pouze toto:§ 317 tr. zákoníkuOhrožení utajované informace(1) Kdo vyzvídá informaci utajovanou podle jiného právního předpisu s cílem vyzradit ji nepovolané osobě, kdo s takovým cílem sbírá údaje obsahující utajovanou informaci nebo kdo takovou utajovanou informaci nepovolané osobě úmyslně vyzradí, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.(2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,a) vyzradí-li úmyslně nepovolané osobě utajovanou informaci v jiném právním předpisu klasifikovanou stupněm utajení „Přísně tajné“ nebo „Tajné“,b) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1, ačkoli mu ochrana utajovaných informací byla zvlášť uložena, neboc) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného značný prospěch nebo způsobí-li značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek(3) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán,a) týká-li se čin uvedený v odstavci 1 utajované informace z oblasti zabezpečení obranyschopnosti České republiky klasifikované v jiném právním předpisu stupněm utajení „Přísně tajné“, nebob) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.(4) Příprava je trestná.