PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2016 14:05:56 - Libecek K.

Stropnický a ministr obrany...

A není na čase vyměnit Stropnického - ne z důvodu vynesených informací, ale dát tam nějakého vojenského generála, který má zkušenosti, když teď hrozí 3.světová válka či terorizmus s IS, kde dle vyjádření několika lidí (Turecka,Německa,Ruska,Rakouska) se v Evropě pohybuje přes 450 000 radikálních islamistů ????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2016 19:34:35 - PhDr. Zdeněk Soukup
 Víte, já moc pro řešení konfliktů zbraněmi neholduji. Když vznikla tato vláda, byl jsem rád, že ministr obrany je civil - diplomat. Civilizované a mírumilovné zemi to tak nějak víc sluší. Ostatně, na řízení bojových anebo válečných operací máme generální štáb a jeho náčelníka. Zatím to pokládám za dobré řešení. Pevně věřím, že k většímu válečnému konfliktu nedojde. Něco jako světová válka by znamenala konec pozemské civilizace vůbec. Terorismus neporazíme nějakými rozsáhlými válečnými akcemi. Diplomacie je pro jeho potlačení zatím efektivnější a účinnější, než automatická puška. Vojenskou operaci považuji /opět zatím/ za krajní řešení tam, kde diplomacie selhává. Jsou ale i jiné nástroje - humanitární pomoc, empatie k lidskému utrpení ...