Ing. Jakub Unucka, MBA.

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • 1. vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2016 14:06:22 - Štěstík

Proč kandidujete na hejtmana?

Dobrý den, pane Unucko. Vidím, že chcete kandidovat na hejtmana kraje. Neměl byste raději zůstat v Klimkovicích a dělat něco pro obec, než se špinit vysokou politikou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2016 16:09:06 - Ing. Jakub Unucka, MBA.
Dobrý den,

díky za dotaz, protože jsme si ho kladl stejně jako Vy.

V Klimkovicích se nám se starostou povedlo za posledních 5 let nastartovat změny, které vedou k tomu, že naše město  se bude vyvíjet směrem ke svébytnému maloměstu s lázeňskou přidanou hodnotou. Když vidím aktivitu "mladých a nadějných" co nejsou zastupitelé (Lukáš Lyčka, Ondra Míka, Iva Křížková.....) a přidám k tomu třeba práci kolegy zastupitele Jiříčka z KDU, tak o Klimkovice nemám obavu. I kdybychom oba se starostou (bude 4. na kandidátce ČSSD) uspěli ve volbách do kraje, bude stále dost těch, kteří v nastoupené cestě budou pokračovat.

Špinit se vysokou politikou - když jsem konzultoval své další politické působení s manželkou, dostal jsem jasný zákaz jít do Prahy (pod hrozbou rozvodu nesmím kandidovat do parlamentu nebo senátu). A žena má vždycky pravdu. Kraj mi dovolila :-). 

Abych se přiznal, tak jedním z důvodů mého rozhodnutí kandidovat do kraje je i snaha vrátit politice (a politikům) důvěru. Myslím tím klasickou parlamentní demokracii, nikoliv vládu neziskovek a nepolitiků. Pokud nenastoupí nová generace politiků z demokratických stran a uvolníme místo podnikatelským záměrům nebo nevoleným hlasatelům pravdy, skončíme špatně. A nepomůže nikomu, že zůstaneme na obcích.

Přej hezký zbytek víkendu...