Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2016 20:49:20 - laco

Jsou to agresoři?

Vojska na cizím území mohou vést bojovou činnost v souladu s mezinárodním právem pouze ze dvou důvodů. Pokud je pozve legitimní vláda, nebo na základě rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN. Vojska Ruské federace působí v Sýrii na základě požadavku legálně zvolené vlády. Ani jednu podmínku koalice vedená USA, která v současné době bombarduje území Sýrie, však nesplňuje, tedy není dle mezinárodního práva nic jiného než agresorem. Máte Vy nějaké informace o vyzvání vojsk USA, Turecka, Francie, Anglie či jiného státu seskupení NATO k jejich bojové činnosti na území Sýrie ze strany vlády Sýrie, nebo znáte usnesení Rady bezpečnosti, které by výše jmenované státy NATO opravňovalo k vedení bojové činnosti na území Sýrie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2016 11:53:46 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, souhlasím ,jak s podmínkami k vojenské pomocí ,tak s názorem ,že bez souhlasu vlády či rezoluce RB OSN se jedná o agresi. Takže ano, ruská armáda je v Sýrii legitimně . Přiznám se, že mezinárodní koalice bojující proti ISIL nemá tento mandát a žádná rezoluce k tomuto vojenskému zásahu není. Existuje pouze obecná rezoluce pro boj proti Daesh. Problémem je,že návrh rezoluce pro aktivity mezinárodní koalice věnovalo právě Rusko, a to zejména z pohledu jejich národních zájmů. Pokud budeme takto posuzovat veškeré  vojenské aktivity, pak je třeba odsuzovat i anexi Krymu či útoky turecké armády proti Kurdům v Iráku . Prostě musí platit,padni komu padni.