Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2016 14:40:27 - dědula

Vážený pane Babiši.

Poslední dobou zjišťuji a určitě nejen já,že se nám zde nebezpečně zvyšuje vliv tzv.neziskovek.Ty nic kladného nepřinášejí,pouze podporují příliv uprchlíků,kteří jak vidno v zahraničí,žádnou přidanou hodnotu nepřinášejí.Snad jen těm neziskovkám,ale ze státního rozpočtu.A tak se Vás ptám pane ministře,do kdy to bude pokračovat?Jako penzista po 42 odpracovaných letech jsem dostal 40,slovy čtyřicet korun a do těchto parazitů jdou miliardy.Myslíte,že je to v pořádku,z peněz daňových poplatníků,živit parazity a škůdce?
A tak se ptám:kdy to skončí?
Luboš Dočekal.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 10:03:15 - Andrej Babiš
 Zdravím pane Dočekale,

trápí Vás téma uprchlíků a zlobíte se kvůli nim na neziskové organizace. Neziskové organizace se ale věnují mnoha tématům, zdaleka ne pouze uprchlíkům. I finanční prostředky získávají z různých zdrojů, nikoli pouze ze státního rozpočtu. Ani jejich práci s uprchlíky a migranty a dalšími lidmi v krizových situacích nelze šmahem odsoudit. Spíše je to tak, že práci a pověsti  neziskového sektoru škodí ty, které se potřebují více zviditelnit, určitě mezi nimi budou i takové, kterým jde spíše o dotaci než o pomoc potřebným. Ostatně jako všude, kde lze získat peníze. Vždycky záleží na tom, kdo peníze poskytuje, jaké stanoví podmínky a jak kontroluje, co se s nimi stalo. Pro Vaši informaci dodávám, že ze strany státu není vypsán žádný speciální dotační titul na práci s uprchlíky.

Na téma 40 Kč zvýšení důchodů už bylo řečeno a napsáno mnoho. Určitě víte, že naše vláda vrátila do zákona původní valorizační vzorec, který v rámci úsporných opatření zrušila vláda vedená P. Nečasem. Ale protože i podle tohoto vzorce vycházela valorizace velmi nízká, přijali jsme v loňském roce zvláštní zákon, kterým byla částka zvýšena na 205 Kč . Pro letošní rok pak byl přijat zákon o jednorázové dávce ve výši 1200, kterou jste dostal s únorovou výplatou důchodu.  Pro ilustraci o potřebných částkách dodávám, že jenom na výplatu této jednorázové dávky bylo třeba 3,6 mld Kč.

Mějte se, AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE