MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 19:48:02 - Renata

Vážený pane

Je jisté, že lékaři i učitelé na všech stupních si zaslouží vyšší platy, ale proč na nás seniory pohlížíte jako na nepotřebnou zátěž. Bylo mi vloni 65 let. Má mě mrzet, že tu ještě jsem? Vždyť už mnoho let po sobě se důchody nenavyšují podle nárůstu pruměrného platu, inflace nebo HDP, ale podle toho, co na nás zbyde - směšných 40,- Kč. Jednorázový příspěvek na vánoce snad dostanu v únoru, i to je ostuda. O navýšení svých platů se rozhodnete, schválíte si je a neptáte se, co tomu říkají ti, kdo vás do vlády dostali svými hlasy, tedy vaši zaměstavatelé. Ano také jsem Vám věřila, ale ten, kdo začlenil miliardový důchodový fond do státního rozpočtu, nám peníze, ušetřené ze směšně malých platů, nikdo z dalších vlád nevrátí jen slyším jakou jsme přítěží. Jsem nucena si přivydělávat dokud mi bude hlava sloužit, protože tohle jsem si nikdy neuměla představit. Celý život jsem státu platila a při důchodu musím ještě pracovat? Proč?
Renata Hašková
OZP Praha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2016 12:43:31 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní,

těžko se mi reaguje. Již proto, že ač již sám ne nejmladší, mám naštěstí ještě oba rodiče. Vím tedy, jaké mají starobní důchodci příjmy, jak žijí. A znám to i z každodenní praxe v nemocnici. Zvláště pak u osamocených seniorů či bez fungujících rodin, které mohou a měly by pomoci.

Zázraky však dělat neumíme, bohužel. 40 Kč je, uznávám, až ponižující. Ale nelze nevidět, že by se právě v tomto směru současná vláda a ČSSD v ní nesnažila. Zrušení zdravotnických poplatků i zdanění pracujících důchodců, naopak zachování solidární daně (kterou mimochodem platím i já) atd. Přes možné jiné naše chyby by bylo, ve vší úctě, vhodné alespoň toto vidět.

S pozdravem jk